Kasvattaja ja kasvatustyö

Orifame ja Senja

Hei!

Olen Senja. Eläimet ja luonto ovat olleet tärkeä osa elämääni lapsuudestani saakka kiitos vanhempieni. Koirat, undulaatit, marsu, kotikissa, kani ja hamsterit olivat osa perhettämme. Isän luotokuvausharrastus vei meidät milloin pohjoiseen vaeltamaan, milloin kuvaamaan teerensoitimelle tai ikuistamaan pöllöjen
salattua elämää. Lukion ja kaupallisen koulutuksen jälkeen aloitin pieneläinhoitajan ammattiopinnot. Valmistuin Suomen ensimmäisten pieneläinhoitajien joukossa, ja toimin ammatissa parinkymmenen vuoden ajan.

Rakastuin 80-luvun lopussa kissanäyttelyssä näkemääni mustaan vihreäsilmäiseen kissaan, jonka myöhemmin kuulin olleen DamaDaman Calcarius. Aloin ottaa selvää rodusta. Neljä vuotta myöhemmin minulle tuli ensimmäinen itämainen lyhytkarvani, GIC&GIP Valinorin Melian, Mellu. Kasvattajanimeni Orifame hyväksyttiin FIFessä vuonna 1994 ja ensimmäinen pentue syntyi lokakuussa 1995.

Kirjoitaessani tätä tekstiä 26 vuotta myöhemmin arvokkaimpina asioina mieleeni nousee yhteistyön ja ystävien tärkeys. Olen saanut paljon tukea kokeneilta harrastajilta ja kasvattajilta. Yösydämenä on ollut lohduttavaa saada soittaa ja kysyä neuvoa milloin missäkin akuutissa asiassa. Muistelen ilolla ensimmäisiä videopuhelusynnytyksiä. Jakaminen on arvokasta.

Orifame-kissojen omistajat ovat osa perhettäni. On mukava kuulla kasvattien kuulumisia. Päästä jakamaan sekä ilot että surut. Kulkea yhdessä koko matka.

Tavoitteenani on kasvattaa hyväluonteisia ja rotumääritelmän mukaisia terveitä itämaisia lyhytkarvoja ja siamilaisia mahdollisimman laajalla geenipohjalla. Pentuja käsitellään paljon ja niitä totutetaan muun muassa kynsienleikkaukseen, pillerinantoon ja hampaiden katsomiseen. Niiden kanssa myös leikitään paljon. Pennut varttuvat virikkeellisessä ympäristössä kodin äänien keskellä.

Tehtäväni kasvattajana ei kuitenkaan pääty, kun pentu muuttaa omaan kotiinsa. Minuun saa ottaa yhteyttä mikä tahansa asia sitten askarruttaakin. Haluan olla kodin ja pennun apuna ja tukena arjessa.