HANKINTALISTA

Mitä on ainakin hyvä hankkia ennen uuden perheenjäsenen saapumista?

On joitakin välttämättömiä tarvikkeita, jotka on kissaystävää haettaessa oltava hankittuna ja valmiiksi laitettuna kotiin.

1. Kuljetusboksi. Riittävän suuri ja tukeva aikuisenakin matkustaa.

2. Vessalaatikko (korkealaitainen tai kannellinen) ja kissanhiekkaa

3. Ämpäri tai muu säilytin käytetylle hiekalle ja hiekkalapio vessan siivoukseen.

4. Vesikuppi ja ruokalautasia. Parhaita ovat teräksiset, lasiset ja keraamiset astiat. Itse käytän alunperin “ihmisten käyttöön” tarkoitettuja lautasia ja kulhoja. Ne on helppo pestä astianpesukoneessa.

5. Ruokaa. Selvitä etukäteen, mitä pentusi on tottunut syömään. Hanki samoja ruokia, jotta vältytte äkilliseltä ruokavalionvaihdokselta ja sen aiheuttamilta masuoireilta. Orifame-pennut saavat kattavan tutun eväspaketin matkaansa.

Lisäravinteista suosittelen omega-3-valmisteita ja Multicat-tabletteja kasvavan pennun kalsiumin ja vitamiinien saannin turvaamiseksi. Terve luusto tarvitsee rakennusaineita!

5. Kiipeilypuu tai vastaava, johon terottaa kynsiä ja jossa jumpata.

6. Nukkumapaikaksi soveltuva pesä, laatikko tms.

7. Kynsisakset. Osta mieluiten koirien kynsien leikkaukseen tarkoitetut sakset eläintarvikeliikkeestä tai marketista. Itse suosin punakahvaisia saksia, joissa lukee ”Miller’s Force” teräosan alapuolella. Koirille tarkoitetut sakset ovat paljon ns. kissasaksia laadukkaampia.

8. Kumisuka ja/tai luonnonharjaksinen harja turkin- ja ihonhoitoon.

9. Lääkekaappiin parafiiniöljyä, LÄÄKEHIILTÄ, kyypakkaus sekä 2, 5 ja 10 ml kokoisia lääkeruiskuja. Ripulin varalta jokin laktoositon maitohappobakteerivalmiste, kuten Enteromicro-pasta (suosikki), Inupekt forte, LactoSeven tai Gefilus-kapselit tai-tipat, Aptus Attapekt -tabl. tai Promax-tahna. HUOM.! Muista myös silmähuuhde, kenties vielä korvienpuhdistusaine. Kaiken saat apteekin eläintarvikkeista, eläinlääkäriltäsi tai eläintarvikeliikkeistä.